Uitnodiging tentoonstelling 'Romeinse vondsten in Hombeek'

 

ROMEINSE VONDSTEN IN HOMBEEK

Ontdek in deze pop-uptentoonstelling hoe recent archeologisch onderzoek een nieuw licht werpt op de Romeinse geschiedenis van Hombeek. De vondsten leren ons dat je hier toen al goed kon leven, maar ook dat het niet altijd peis en vree was. De Hombeekse scholen krijgen op 1 juni het voorrecht om de expo als eerste te bezoeken; nadien is het de beurt aan het grote publiek.

 

 

Op vrijdag 1 juni mogen de Hombeekse scholen de spits afbijten. Die dag ontvangen we niet minder dan 9 klassen van het 4de, 5de en 6de leerjaar. Een aantal van deze leerlingen zijn destijds al een kijkje komen nemen tijdens de opgraving. Nu krijgen ze dus te zien wat al dat onderzoek heeft opgeleverd.

Op zaterdag 3 juni kan de tentoonstelling de ganse namiddag ook bezocht worden ter gelegenheid van de officiƫle opening van het vernieuwde dorpshuis. Het doelpubliek zijn dan in de eerste plaats de inwoners van Hombeek. Die dag zullen ook een aantal Kelten en Romeinen in levenden lijve hun opwachting maken. Actie verzekerd!

Verder kan iedereen nog de rest van de maand juni de tentoonstelling komen bezoeken; op dinsdagavond tussen 18u en 20u en op woensdagmiddag tussen 14u en 18u. 

U bent natuurlijk van harte welkom om de tentoonstelling op een van voornoemde momenten te bezoeken met een beetje geluk krijgen we die dag ook wat Romeinen en/of Kelten op bezoek.

 

Waar?

Dorpshuis Hombeek
Leibeekstraat 2
2811 Hombeek 

 

Prijs?

Gratis

 

Wanneer?

Heel de maand juni telkens op dinsdag van 18u tot 20u en woensdag van 14u tot 16u.

 

Waar?

Stad Mechelen | Dienst Archeologie


Contact

archeologie@mechelen.be


"We maken graag van de gelegenheid gebruik om u te bedanken voor uw aandeel hierin en voor de goede samenwerking. Met dank aan Brummo, Hoje De Bergen, Koninklijke Mechelse Tennis en Hockey Club, Studiebureau Archeologie, BAAC Vlaanderen en Vlaams Erfgoed Centrum.

Bart Robberechts | Archeoloog-diensthoofd"

 

Lees ook ons artikel over De middeleeuwen komen boven in Hombeek

Delen