Ertvelde - Gesloten, halfopen en open bebouwingNieuw

Kroonstraat, Ertvelde
  • Nog 2 loten te koop

Wonen in Ertvelde, omgeven door groen en genieten van alle rust.

Ertvelde is een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Evergem, dat in de Gentse Kanaalzone ligt, op de grens tussen het Gentse Houtland en het Meetjesland.

Sinds enkele jaren is er een toestroom van jonge mensen die de drukte willen verlaten om in Ertvelde de rust op te zoeken maar toch over alle goede faciliteiten willen kunnen beschikken, en dit nog in de nabijheid van de stad Gent.

De locatie van deze verkaveling is ideaal voor wie graag alle uitvalswegen in de buurt heeft. De E34 brengt je richting Antwerpen, dan wel richting Knokke; via de N49 kan je naar Brugge, en dichterbij verbindt de R4 je vlot met de stad Gent.

In de onmiddellijke omgeving van de verkaveling zijn verschillende supermarkten en lokale handelszaken gesitueerd. Op woensdag gaat er in het centrum een gezellige, ambachtelijke markt door. Je kan hier ook terecht voor enkele fijne restaurantjes.

 

  • Divers onderwijsaanbod en sportmogelijkheden
  • Wonen in een groene en landelijke gemeente
  • Veel te bieden voor jong en oud 
  • Bossen, speeltuinen, grote zwembaden
  • Slechts een half uurtje verwijderd van hartje Gent

 

In Ertvelde zit je goed met een divers onderwijsaanbod en sportmogelijkheden bij de vleet. Tal van sportverenigingen zijn er actief, in en rond de moderne sporthal met zwembad. Ertvelde heet dan ook een zeer groene en sportieve gemeente te zijn.

In de gemeente tref je één van de best bewaarde motteheuvels van Vlaanderen, met name het ‘Mottekasteel Hoge Wal’ : een bijzondere, vrij toegankelijke archeologische site.

Zoekt u graag de natuur op, dan kan u terecht in het Kloosterbos. Dit is een natuurgebied in het noorden van Oost-Vlaanderen, op het grondgebied van zowel Zelzate als Wachtebeke.

Eveneens in de nabijheid bevinden zich de Wondelgemse Meersen, waar je, omgeven door groen, heerlijk kan wandelen en genieten van alle rust.

Het Provinciaal Domein Puyenbroeck, uitgestrekt over 510 ha in buurgemeente Wachtebeke, heeft, met zijn bossen, speeltuinen, grote zwembaden en evenemententerreinen, ontzettend veel te bieden om jong en oud een ontspannend, sportief of leerrijk dagje uit te laten beleven.

Interessante musea en leuke winkels, maar evengoed dierentuinen, attractieparken en vele andere bezienswaardigheden, vallen te ontdekken net over de grens, in plaatsen zoals Sas van Gent. Of wat dacht je van het Nederlandse dorpje Philippine, of de “mosselstad”, waar je – je raadt het - de lekkerste mosselen kan eten.

Dichter bij huis organiseert Jeugdhuis Oemtata elk jaar een heus festival : Rock Earthfield. In Ertvelde hoef je niet op je culturele honger te blijven zitten…  Een ander jaarlijks evenement is het tweedaagse ‘Wanderlust’ festival. ‘Rockabillyday’ is dan weer een retro happening in de sfeer van de jaren 40 tot 60. De gepaste voertuigen, muziek en retromarkt zorgen er voor het juiste kader.

Tot slot niet te vergeten : je bent slechts een half uurtje verwijderd van hartje Gent, waar je naar hartenlust kan winkelen, lekker eten of simpelweg genieten van alle schoonheid die deze stad te bieden heeft. Gent werd niet voor niets door Lonely Planet uitgeroepen tot ‘best bewaarde geheim van Europa’…

 

LotTypeOpp.Status
1HOB406 m²

Verkocht

2HOB598 m²

Verkocht

3HOB1193 m²

Verkocht

4GB287 m²

Verkocht

5GB311 m²

Verkocht

6HOB313 m²

via Bouwwerken De Buck

7MW946 m²

Verkocht

8MW891 m²

Verkocht

9OB1500 m²

Verkocht

10OB476 m²

via Bouwwerken De Buck

Gelieve uw gegevens in te vullen om de verkoopplannen te ontvangen.

Meer weten?

Neem contact op

Bartis uw contactpersoon voor deze grond.