Waarvoor staan ze?

De vzw WVD-Mechelen is een erkende zeil- en surfsportclub, aangesloten bij de Vlaamse Yachting Federatie (VYF).

WVD Mechelen heeft een zeil-surflocatie aan de Egleghemvijver te Hombeek, waar de jachten hun basis hebben,  op een boogscheut van het centrum van Mechelen en te midden van het groen.

De club verzorgt trainingen voor jeugd en jongeren en kon onze steun gebruiken voor de aankoop van 40 nieuwe Optimist-zeilen De Optimist is de perfecte zeilboot om kinderen in de leeftijdscategorie van 7 tot en 12 jaar zelfstandig te leren zeilen. Wie nog nooit heeft gezeild, of wie juist al een hoop zeilervaring heeft, zal met de Optimist altijd kunnen (bij)leren en trainen! De Optimist is een wereldwijd gevaren wedstrijdklasse.

 

Ervaren wedstrijdzeilers staan bij WVD-Mechelen op zondagen paraat voor de jeugdleden en jongeren. Je kan in de club zeilen met de types Optimist, Cadet, 420 of  Laser volgens leeftijdscategorie.

De Optimist is een eenmans jeugdzeilboot. Dat wil dus zeggen dat de zeiler alles doet in de boot. Hij of zij zit aan het roer, bedient het zwaard en de zeilen en bepaalt dus zowel de koers als hoe hard er gevaren wordt. Je bent dus de kapitein van je eigen zeilboot!

Juist doordat de zeiler alles zelf doet, leert die snel zelfstandig zeilen. Ga je lekker? Dan komt dat door jou! Gaat het even niet zo soepel? Dan komt dat ook door jou en dan zijn er de zeiltrainers om te helpen met uitleg en oefeningen.

Elk jaar organiseert de klasse-vereniging een instapgelegenheid tijdens de maand augustus op het Veerse Meer. Een gezellig zomerkamp waar jonge zeilers de mogelijkheid krijgen om zich klaar te stomen tot wedstrijdzeiler. Wil je graag meer weten over deze zeil- en surfclub?