Belgische Krulbond

Krulbollen is een oude Vlaamse volkssport. Het wordt in Vlaanderen, vooral in de buurt van Gent, in het Meetjesland en de regio van Knesselare tot Brugge gespeeld.

De Belgische Krulbondclub bestaat reed sinds 1972, toen enkele boldervrienden het initiatief namen om een overkoepelend bestuur voor krulbolclubs op te richten.

 

Krulbollen zit weer in de lift

Eén van de belangrijkste onderdelen van het krulbollen is - dat spreekt - de krulbol. Dat is een ronde schijf gemaakt van geperste houtvezels. Die krulbol heeft een afgeronde zijde, waardoor de bol draait bij het rollen.

Het spel wordt meestal in teams van drie personen gespeeld. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk bollen per team zo dicht mogelijk bij de staak te krijgen. Wie het eerst 9 punten behaalt, heeft gewonnen.

Wil je graag meer weten over hoe het spel gespeeld wordt? De speluitleg kan je hier terugvinden. 

De Belgische krulbolbond organiseert tal van leuke activiteiten. Ieder jaar op nieuw is de BKB druk in de weer om zoveel mogelijk krulbolders, weze het jeugd, recreanten of wedestrijdbolders, het naar de zin te maken.

Om dit te kunnen realiseren, krijgen zij de nodige steun van sponsors, waaronder ook Brummo. Zo blijven de krulbollen rollen.

Wil je je zich graag bij deze sportvereniging aansluiten? Dit kan via het contactformulier of wil je gewoon hun agenda even bekijken via krulbol.