Brummo wil ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt. Helaas is dit tot op heden nog steeds niet het geval. In Nepal, bijvoorbeeld, hebben nog steeds heel wat kinderen geen recht op onderwijs, waarbij studeren eerder als een gift wordt gezien.

Nepal is een arm land dat platgeduwd wordt tussen 2 wereldlanden, namelijk India en China. De gevolgen van de aardbeving van april 2015 met 10 000 doden, zijn nog steeds merkbaar. Er zijn nog vele middelen nodig voor onder andere de heropbouw van scholen.

Vele gezinnen wonen afgezonderd in de bergen, vele uren rijden en geïsoleerd van scholen. Kinderen helpen mee op het veld, en met de veeteelt, om financieel rond te komen. Geen onderwijs betekent een hypotheek op hun toekomst, geen talenkennis, geen computerkennis en minder kansen op de latere arbeidsmarkt. Hierdoor treft analfabetisme bijna 40% van de bevolking. 

Brummo draagt hier een steentje bij door gezinnen te sponsoren die de studies van hun kinderen niet kunnen betalen. Velen moeten het doen met een loon van amper 150 dollar per maand. Brummo levert ook ondersteuning voor de aanschaf van schoolmateriaal en computers. Als we jongeren immers een kans geven op onderwijs, betekent dit een kans op een toekomst met perspectieven.

In dit internaat verblijven de kinderen gedurende 11 maanden op een jaar. Ze studeren allen in Kathmandu. Hun familie woont in de bergen, ongeveer 2 dagen reizen verwijderd, waarvan 1 dag stappen en 1 dag rijden. Dit verblijf rust volledig op de giften van sponsors, waaronder voetballegende Messi.

Wens jij ook jouw steentje bij te dragen voor dit project? Doe een gift! Dit kan op volgende rekeningnummer: BE32 2200 7878 0002 met vermelding Project Van Canneyt. Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf €40. Meer informatie vind je op de website van Bikas.

Brummo heeft een ❤️ voor de jonge Nepalezen! Graag nemen we je mee op onze reis in Nepal, bekijk hier de beelden.