FIFTY-ONE INTERNATIONAL

Ook dit jaar steunt Brummo de Fifty-One Ladies Club Gent. Zij zetten zich al meer dan twintig jaar in om – dicht bij huis – noodlijdende vrouwen en kinderen daadwerkelijk te steunen. 

We kunnen er niet om heen: nog dagelijks worden we geconfronteerd met de realiteit dat er nog steeds nood is aan steun aan diegenen die het minder breed hebben. Fifty-One Ladies Club Gent zet zich al meer dan twintig jaar in om – dicht bij huis –vrouwen en kinderen, die het financieel moeilijk hebben, daadwerkelijk te steunen. Dit is de ‘core-business’ van de organisatie. Om hun doelstellingen te kunnen realiseren, organiseren de leden jaarlijks een filmevent, waarbij ze beroep doen op sponsors om hun doelstellingen te verwezenlijken. Zo ging dit jaarlijkse filmevent op 7 november 2019 door in Kinepolis Gent.

Deze keer een voorstelling van de “De Torpedo”, een Vlaamse duikbootfilm. De laatste jaren weet de Vlaamse film de grenzen telkens opnieuw te verleggen en deze keer krijgen we een onvervalste ‘Das Boot’-achtige nagelbijter van een duikbootthriller met, wie anders, Koen De Bouw in de hoofdrol. Verder zien we ook nog o.a. Sven De Ridder, Vic De Wachter, Stefan Perceval en Robrecht Vanden Thoren.

1943 – Een bende Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht. Ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen met aan boord een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen.

Financiële steun blijft cruciaal om de doelstellingen van de 'Fifty-One Ladies Club Gent' te verwezenlijken. De opbrengsten van dit event zijn ten voordele van minder behoede kinderen in de regio Gent, waaronder ook De Pinte. Brummo draagt hier graag haar financiële steentje bij.