Foundation Mechelen vzw

Foundation Mechelen steunt en organiseert geregeld lokale evenementen met een sociale achtergrond.

Een laatste initiatief was de actie ‘Stop Darmkanker’.

In samenwerking met de stad Mechelen heeft de organisatie het initiatief genomen om de bestrijding van darmkanker onder de aandacht te brengen. Maart is immers uitgeroepen tot nationale actiemaand van ‘Stop darmkanker’.

Elke dag sterven 5 Vlamingen aan darmkanker. Dat is veel. Te veel. Zeker, omdat dit niet nodig is. Als darmkanker op tijd ontdekt wordt, heb je meer dan 90% kans op genezing. Darmkanker vroegtijdig opsporen kan eenvoudig via een stoelgangtest. Poepsimpel, inderdaad. Helaas vergeten nog te veel mensen de test te doen of stellen ze deze te lang uit.

Voorzitter Piet den Boer heeft, samen met de bezieler van de vzw ‘Stop darmkanker’, dokter Luc Colemont, eind vorig jaar het boek ‘Helden met darmkanker’ uitgebracht. Het boek, met pakkende getuigenissen van bekende en minder bekende Vlamingen die door deze ziekte getroffen werden, is ondertussen een bestseller geworden.

Maar de stichting doet meer dan dat. Zo werd op zondagochtend 31 maart in het Congrescentrum Lamot een lezing georganiseerd. Tijdens een voordracht gaf dokter Luc Colemont inzicht in de ziekte  en lichtte hij vooral ook de noodzaak aan preventie toe. Daarnaast kwam een aantal mensen, die ook getuigden in het boek, hun ervaringen met de aanwezigen delen.

Samen met heel wat andere sympathisanten steunt Brummo  Foundation Mechelen, geld dat ondertussen goed besteed werd en heel wat mensen een beetje geluk heeft bijgebracht.