Nieuws

Ook dit jaar werd er weer geklommen tegen MS

14/06/2019

Op pinkerstermaandag 10 juni 2019 vond de 9e editie plaats, er werd maar liefst € 527.000 ingezameld!

Lees meer

Nieuwe school voor 200 leerlingen

14/05/2019

Op 18 april 2019 waren we aanwezig op de opening van deze nieuwe school. Ruim 200 leerlingen krijgen de kans om een nieuwe toekomst uit te bouwen.

Lees meer

Sssssht...hier groeit een bos

14/05/2019

Brummo plant het 'Regenboogbos' in Ertvelde Kroonstraat.

Lees meer

Een nederzetting uit de Metaaltijden aan de Perelaarstraat in Mechelen

30/04/2019

Begin april 2019 heeft het Vlaams Erfgoed Centrum (VEC) in opdracht van Brummo een opgraving uitgevoerd ter hoogte van ons project De Perentuin in de Perelaarstraat, Mechelen.

Lees meer

Tips om de aanleg en het onderhoud van je tuin te vergemakkelijken

01/04/2019

Dan is de dag aangebroken dat je eindelijk je nieuwe woonst intrekt en door het raam naar de tuin blikt. Kijk je aan tegen het vele werk dat je nog voor de boeg hebt? Hier vind je enkele tips om de aanleg en het onderhoud van je tuin te vergemakkelijken.

Lees meer

De zoektocht is begonnen

Eindelijk: jouw laatste jaar in het middelbaar onderwijs... Volgend academiejaar ga je naar de hogeschool of universiteit. Voor velen onder jullie betekent dit: OP KOT (en feesten, maar mondje toe)! Je ouders geven groen licht; dus de zoektocht kan beginnen. Maar hoe begin je daar nu aan? Wat is het ideale kot? We geven je alvast een goede raad: stel vooraf prioriteiten! Kijk welke punten voor jou doorslaggevend zijn. We helpen je alvast een eindje op weg.

 

Lees meer

Kleine ruimte, groot leven

Je hoeft niet groot te wonen om groot te leven

Vroeger werd er gedacht in termen van "meer is beter". Vandaag zien we een nieuwe tendens ontstaan die anders denkt : "minder is meer".

Lees meer

Cocoon-interieur-tips

De zon komt niet ver boven de horizon meer uit: het is tijd om het buitenleven in te ruilen voor het binnen-zijn. Het cocoon-tijdperk is terug aangebroken; het liefst van al doe je dit in een gezellig (t)huisje.

Lees meer

Student in Gent

Het is zover: eindelijk student! En dan nog wel in het bruisende Gent… Nu zal je je als nieuwe “inwoner” wel afvragen: wat valt er hier allemaal te doen?

Lees meer

Triatlon Mechelen

01/09/2018

Schrijf je in voor de Brummo Business Triatlon Mechelen op 15 september.

Lees meer

Film Fest Gent

29/08/2018

Brummo steunt het jaarlijks internationaal filmfestival in Gent
9 > 19 okt 2018

Lees meer

Inrichting kot: waar op te letten?

De kogel is door de kerk: je hebt beslist en je ouders hebben toegezegd… om op kot te gaan! Tijd om op eigen benen te staan en je eigen stek in te richten.

Lees meer

Wegwijzer naar de festivalweides

11/06/2018

WEGWIJZER NAAR DE FESTIVALWEIDES

Lees meer

Wil jij leren tennissen of hockey spelen in een familiale omgeving?

KMTHC is een hockey- en tennisclub die gevestigd is aan de prachtig gelegen Eglegemvijver in Hombeek, bij uitstek een familie sportclub, met oog voor het gezellige en gemoedelijke karakter. 

Lees meer

Wil je graag leren zeilen te midden van het groen?

Wil je graag leren zeilen te midden van het groen? Dan kan je hiervoor terecht bij WVD-Mechelen, een erkende zeil- en surfsportclub, aangesloten bij de Vlaamse Yachting Federatie (VYF).

Lees meer

Verkaveling Valkenberg krijgt eindelijk vorm

23/01/2018

Brummo en Skyline Europe zullen dit voorjaar het plan indienen voor de bouw van eengezinswoningen, sociale koopwoningen en assistentieflats op een terrein van ongeveer vijf hectare in het centrum van Roosbeek. Er wordt een groot centraal groen park van ruim één hectare aangelegd met speelmogelijkheden voor de buurt. Verder wordt er ruimte voorzien voor een lokale supermarkt.

Lees meer

Verhuizen

Verhuizen is niet enkel een verhuiswagen vastleggen, maar heeft heel wat meer voeten in de aarde. Hierbij enkele eenvoudige tips en tricks om een verhuis iets gemakkelijker en vlotter te kunnen laten verlopen:

Lees meer

Eerste spadesteek I Project 'Waterberg' in Hombeek - Mechelen

01/09/2017

In Mechelen wordt residentieel project aan 'de Eglegemvijver' plechtig opgestart

Lees meer

De middeleeuwen komen boven in Hombeek

28/08/2017

Bij opgravingen tussen de Zemstseweg en Eglegemvijver in Hombeek (Mechelen) hebben archeologen de sporen gevonden van minstens twee woonerven uit de volle middeleeuwen. Uit die periode was over Hombeek nog vrij weinig bekend.

Lees meer

Brummo toont gouden hart

01/08/2017

De zware aardbevingen die Nepal in 2015 troffen, hebben zeer diepe wonden geslagen bij de Nepalese bevolking. En dit niet alleen in de Kathmandu vallei, maar ook in de vele, moeilijk bereikbare bergdorpen. De menselijke tol bleek enorm: 10.000 doden en 22.000 gewonden. De materiële schade was niet te overzien.

Lees meer

Klimmen tegen MS

16/06/2017

Reeds vier maal ben ik aan dit artikel begonnen. Steeds werd ik ingehaald door de feiten... Het was mijn bedoeling jullie op de hoogte te brengen van het gebeuren rond Klimmen Tegen MS vóór het event, maar de laatste voorbereidingen en de emoties noopten mij ertoe dit plan telkens bij te sturen.

Lees meer

Brummo scoort!

21/02/2017

De studenten bijstaan in de beste tijd van hun leven, dat is waar we naar streven! Zo zijn we jaarlijks van de partij op talloze studentenevenementen. Al enkele jaren op rij steunen we de studenten op Student Street Soccer, een groot voetbaltornooi, georganiseerd voor en door studenten. 

Lees meer

Waarom wonen in De Pinte?

12/01/2017

Er zijn tal van redenen om in De Pinte te gaan wonen! De Pinte is door haar gunstige ligging een oase van rust, maar biedt anderzijds ook een optimale bereikbaarheid.

Lees meer

Bye bye Hotel Mama

Binnenkort is het weer zover, een heleboel studenten verlaten Hotel Mama en gaan op kot. Spannend maar toch ook een beetje eng, al zeker als je naar een andere stad verhuist. Vrees niet, ook ik heb het overleefd.

Lees meer

Op je tele-fiets-machine!

20/05/2019

Op je tele-fiets-machine! Een archeologische ontdekkingstocht. Zaterdag 15 juni

Lees meer

Tips bij de aankoop van een woning of appartement

01/05/2019

Bent u op zoek naar een nieuwe woning of appartement?

Dan wil ik u alvast enkele tips en tricks meegeven die u kunnen helpen in het nemen van deze belangrijke beslissing.

Lees meer

Brummo staat ook dit jaar weer op Student Street Soccer

03/04/2019

Brummo neemt ook dit jaar deel aan het Student Street Soccer- toernooi op woensdag 24 en donderdag 25 april 2019.

Lees meer

Tips & tricks om je kot in te richten

Inrichten van je kot – hoe begin je eraan?

Hier alvast enkele nuttige tips om jouw kot zo optimaal mogelijk te benutten..

Lees meer

Slimme tips voor een betere zithouding

In ons digitaal tijdperk zitten we dagelijks ettelijke uren achter het bureau. Het is dan ook van wezenlijk belang dat we onze werk- of studeerplek goed inrichten om rug- en nekklachten, zoals RSI, te voorkomen.

Lees meer

Inhuldiging speelbos & wegenis 'Waterberg'

17/09/2018

Op zaterdag 15 september van 10 tot 13 uur hebben wij, in aanwezigheid van burgemeester Bart Somers, de Esdoornschool en de omwonenden, het speelbos en de nieuwe wegenis in de verkaveling "Waterberg" officieel geopend. 

Lees meer

Brummo plant een bos

01/09/2018

Op zaterdag 29 september organiseerden wij in Ertvelde van 10 tot 12 uur een plantdag in aanwezigheid van onder meer minister Joke Schauvliege, burgemeester Joeri De Maertelaere, de Regenboogschool en de inwoners van Ertvelde. Brummo plantte hier de eerste vierkante meters van een nieuw bos. 

Lees meer

Het nieuwe huurdecreet

20/06/2018

Op 1 januari 2019 treedt het nieuw Vlaamse Huurdecreet in voege, ter vervanging en uitbreiding van de huidige Woninghuurwet.

We serveren hier de voornaamste wijzigingen en kerngegevens van het decreet.

Lees meer

Droom je van je eerste surf- of SUP- ervaring in een mooie, groene omgeving?

Droom je van je eerste surf- of SUP-ervaring in een mooie, groene omgeving?

Lees meer

Bovenaan Google staan zonder te betalen?

06/03/2018

Als je op zoek gaat naar informatie over hoe je best een blog schrijft, die tegelijkertijd goed scoort in de zoekmachine van meneer Google, komt er heel wat technische informatie op je af. Zo zou je je moeten houden aan minimaal 300 woorden, maximaal 700, en voeg je liefst zoveel mogelijk zoekwoorden toe, zodat Google jou kan terugvinden… Maar waar blijft de spontaniteit dan? We schrijven immers een artikel voor onze bezoekers, en niet voor Google. Toch?

Lees meer

Winter Wonderland

20/12/2017

Winter wonderland…. December… Feestmaand…

Lees meer

Time-management

Heb je ook wel eens zo van die dagen : hele dag hard gewerkt, brandjes geblust, en op het eind van de dag stel je jezelf de vraag : 'wat heb ik nu vandaag allemaal precies gedaan?'

Lees meer

Brummo breidt haar aanbod uit

02/08/2017

BRUMMO breidt haar aanbod uit

 

Lees meer

EPB verhaal: wat, waarom en hoe?

20/04/2017

Misschien beginnen met het begin. EPB staat voor Energie Prestatie en Binnenklimaat en werd van kracht op  1 januari 2006. Gebouwen gaan, over het algemeen, verschillende generaties mee, en met behulp van EPB/EPC werd er een kader geschapen om kopers/verkopers en huurders/verhuurders een zicht te geven op de mate waarin een gebouw energiezuinig of -verslindend is. 

Lees meer

Bodemattest, bodemvervuiling en -sanering,…

20/01/2017

Bij elke verkoop van een onroerend goed worden zowel in de onderhandse overeenkomst als in de notariële akte bepalingen opgenomen die te maken hebben met de bodemkwaliteit. Met name dient er informatie verstrekt door de verkoper en door de bevoegde instanties over eventuele bodemverontreiniging en over voor het leefmilieu risicovolle activiteiten uitgeoefend in het verkochte pand of op de overgedragen grond. 

Lees meer