Op zaterdag 29 september organiseerden wij in Ertvelde van 10 tot 12 uur een plantdag in aanwezigheid van onder meer minister Joke Schauvliege, burgemeester Joeri De Maertelaere, de Regenboogschool en de inwoners van Ertvelde. Brummo plantte hier de eerste vierkante meters van een nieuw bos.

____________________________________________________________________________

Brummo realiseert in Ertvelde twee nieuwe ontwikkelingen, ter hoogte van de Kroonstraat. Hiervoor dienden ongeveer 3.000 vierkante meter bomen gerooid. We planten echter ca. 7000m² bomen terug in Evergem, Ertvelde; dit is meer dan het dubbele.

Brummo zal dit bos heraanplanten in Ertvelde zelf. Wij kiezen met deze actie heel bewust voor een lokale aanpak. Op die manier bouwen we mee aan een kwalitatieve, groenere woonomgeving.

__________________________________________________________________________

We zullen ongeveer 6.000 nieuwe bomen aanplanten, waaronder zomereik, winterlinde en zoete kers, op een terrein van bijna 1 hectare. Het nieuwe bos wordt aangelegd achter de nieuw te bouwen woningen in de Kroonstraat, en sluit aan op bestaande haagkanten en bomenrijen die de overgang vormen tussen de woonkern en het aanpalende open gebied.

De voordelen van een bos kunnen niet voldoende worden onderstreept:  hotspot van biodiversiteit, leverancier van belangrijke ‘ecosysteemdiensten’… Een bos haalt immers CO2 uit de lucht en produceert zuurstof, een onmisbaar element voor alle leven op aarde… Niet onbelangrijk in de nabijheid van drukke wegen, waar bomen als natuurlijke filters hun waarde bewijzen voor onze gezondheid. Tevens milderen bomen het geluid van wegen en industrie. Maar bovenal kleden ze het landschap prachtig in!

Met deze plantdag wilden we iedereen de kans geven om op een heel concrete manier bij te dragen aan een groener Ertvelde. 

 

Zo werden de eerste 200 boompjes geplant in de aanwezigheid van een mooie herfstzon. Er waren vele blije gezichten te bespeuren.  Na een inspanning hoort ontspanning! Genieten van een lekker welverdiend ontbijt met koffie; het was een zeer geslaagde 'Brummo plant een bos' -actie.

 

Basisschool De Regenboog zal gebruik kunnen maken van ons bos als recreatiegebied. In samenspraak met De Regenboogschool wordt het bos dan officieel 'gedoopt' als "Regenboogbos'.

“Wat ons betreft (ik hoorde nog heel wat ouders): Was de ‘Brummo plant een bos’ actie een succes, super gezellig en heel tof gedaan!”

 Marie-Rose Van de Velde

Directeur I Basisschool De Regenboog

 

Wij willen iedereen nogmaals bedanken voor de talrijke opkomst. Bedankt om deze voormiddag mee in te kleuren.

Het Brummo Team

 

U kan meer sfeerbeelden terugvinden via 'Brummo plant een bos'.

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed