Kerst en Nieuwjaar staan voor de deur! Is there a sleigh bell ringing?! Kadooooootjestijd! Nieuwe outfit voor de feestdagen of gewoon lekker gezellig uit eten in Gent.

Iedereen kent de Veldstraat en de Langemunt in Gent met de grote winkelketens. Hier zetten we graag eens de Gentse lokale ondernemingen in de schijnwerpers, om jullie te laten proeven van hun passie en om hun zaak mee te helpen voortstuwen.

Particulieren, zowel als bedrijven, kunnen bij lokale handelaars terecht; om originele cadeaus op de kop te tikken, of gewoonweg om jezelf te verwennen. Zo steun je de kleine zelfstandigen die met een groot hart, veel emotie en tonnen passie elk hun talent aanbieden.

Hieronder vinden jullie alvast een wegwijzer naar vree wijze plaatskes in Gent, want #ondernemeningentiswijs!

Op de website van bezienswaardigheden in Gent worden alle leuke boetieks, gezellige geschenkwinkeltjes en stijlvolle designshops uitgelicht in de verschillende Gentse buurten zoals SoGo, Gent Central, Dok Noord, Linkerover, Côtè Culture, East district, Quartier Sint-Pieters & rond Sint-Jacobs. Ontdek er ook de leuke restaurants & cafés en koffiehuizen.

Hier kan je ook terecht voor de Hotspots in de buurt, en de hipste adresjes in Gent. Via de facebookpagina's van buy local at Gent en Puur Gent kom je meer teweten over waar je lokaal kan kopen, drinken en eten.

 

Mijn favoriete verborgen parels als geboren en getogen Gentenaar

Be-Angeled for her  – Rabotstraat 1 – Gent 

Speciaal voor haar, een plek waar vrouwen volop vrouw kunnen zijn en schaamteloos genieten van sieraden, kleding en accessoires in heuse Parijse boudoir-stijl.

Be-Angeled is al enkele jaren een favoriet adresje van vele Vlaamse fashionistas én BV’s.. Je belt aan en bezielster Devi-Shri Vancoillie ontvangt jou met haar eeuwige glimlach. Je duikt er zo in de unieke collecties die elke maand worden aangekocht in Parijs: vrouwelijk, elegant, mooi…

Zowel het betaalbare casual aanbod als de bruids- en bruidsmeidencollectie zijn een schot in de roos. De nieuwe aanbiedingen worden gedeeld via de Facebookpagina of zijn te volgen via de maandelijkse nieuwsbrief. Laat je bij Be-Angeled gewillig verleiden door het interieur, de zelf ontworpen juwelen, de lederwaren en de liefdevolle Gentse godin Devi-Shri… alles is er een ware belevenis. De openingsuren, de ‘private-sales’, zijn te volgen op de Facebookpagina of de website. Iedereen is er meer dan welkom.

       

Sculpt & Victory  for him – Rabotstraat 7 – Gent 

Ja, je leest het goed, de winkel én barbier is naast Be-Angeled gelegen. Dus samen of apart shoppen met je partner/vriend(in) is perfect mogelijk!

Je kan er zowel voor coole & hippe outfits als voor volledig op maat gemaakt pakken terecht. Handgemaakte mannenjuwelen en lederwaren behoren evenzeer tot het aanbod. En naar het salon ga je dan weer voor de hipste kapsels.

Kortom: Sculpt & Victory zorgt voor een styling van kop tot teen. Ook hier worden de klanten bij elk bezoekje verwend, en verrast door het bijzondere interieur.

 

The Fallen Angels  gifts for everybody – Jan Breydelstraat 29-31 – 

The Fallen Angels is een gevestigde waarde in Gent sinds 1980! THE GIFT & VINTAGE SHOP! Een snuisterparadijs met originele oude reclame- en filmaffiches van begin 1900 tot 1970, oude emailborden, blikken dozen, oud speelgoed en beren, kitscherige & hilarische zelf ontworpen postkaarten,... Van echte collector 's items tot leuke retro cadeauartikelen!

Hier is een lightworker gesignaleerd: she does believe in angels!

 

Maison Elza  – Jan Breydelstraat 26 – Gent (food)

De flamboyante eigenaar Freddy richt zijn restaurant & etalage steeds opnieuw met de meest adembenemende relikwieën in. Het huis van scones, ontbijt, lunch, dinner en afternoon tea-with-a-twist.

Bestaat er iets fijners dan de dag doorbrengen met vrienden en familie terwijl je geniet van lekkere drankjes, hapjes en zelf gemaakte dessertjes? Gezellig, herfstig en very cosy! Het is er absoluut culinair genieten in sfeervolle setting.

Een leuke bezoekersbeoordeling klonk zo: "Thanks to a kind and hilarious gentleman who served our table and looks like Xavier professor starring at X man movie  :); very delicious and awesome food along with a fantastic atmosphere around the canal; we had a great experience and made an unforgettable memory in the beautiful city of Ghent. Very impressive and funny when he waved his hand and smiled at us on our passing-by in a tour boat".

 

Balls & Glory – Jakobijnenstraat 6 – 9000 Gent 

Schuif mee aan de lange tafel om te smullen van de zelf gedraaide varken-kip ballen of van de veggie variant… Of neem je ballen mee naar huis (take away).

 

Alice  – Onderbergen 6 – Gent 

Denk aan gerechten op grootmoederswijze zoals stoverij, vol-au-vent, ballekes in tomatensaus…Van scones en smakelijke sandwiches, tot patisserie en klassieke rijstpapjes in een echte Engelse setting, inclusief charmante oude stoelen.

‘Winkelhieren’ is verkozen tot Woord van het Jaar. Dat heeft Van Dale deze ochtend bekendgemaakt. Winkelhieren wil zoveel zeggen als bij lokale bedrijven en winkels kopen. 27/12/2019

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed