STICHTING "KLIMMEN TEGEN MS"

Brummo is een trouwe sponsor van Klimmen tegen MS. Deze stichting heeft als doel fondsen en sponsorgelden bijeen te brengen ten behoeve van onderzoeksprojecten die erop gericht zijn de kwaliteit van het leven van Mutiple Sclerose-patiënten op korte en lange termijn te verbeteren.

________________________________________________________________________________

Multiple Sclerose (MS) is de meest invaliderende aandoening onder jonge mensen, zelfs onder kinderen, in Nederland. MS is een slopende ziekte en er is nog te weinig over bekend om patiënten afdoende te ondersteunen of te genezen. Daarom is er onderzoek nodig. En dat kost geld. Deelnemers en vrijwilligers van Klimmen tegen MS zetten zich mee in om te streven naar een MS-vrije wereld.

Klimmen tegen MS is een sportieve uitdaging, waarbij de Mont Ventoux wordt op gefietst of gewandeld. De organisatie voorziet in een volledige begeleiding van de deelnemers en zorgt onder meer voor bevoorrading, medische bijstand en technische ondersteuning.

Tijdens het evenement mag iedereen zo vaak als hij of zij wil, de berg beklimmen, volgens een aantal mogelijke routes. Er zijn meerdere beklimmingen naar omhoog, maar voor de fietsers is er slechts één weg naar beneden. Iedereen gaat op zijn eigen manier de uitdaging aan. Lopers, fietsers, handfietsers, deelnemers met en zonder MS, jong en oud, één of vier beklimmingen… Iedereen komt elkaar de hele dag tegen, samen op weg naar de top. Op de berg kun je even bijkomen met een drankje en een hapje, informatie krijgen over Klimmen tegen MS, of gewoon gezellig bijkletsen.

Op pinkerstermaandag 10 juni 2019 vond de negende editie plaats en werd er maar liefst € 525.000 ingezameld! Klimmen tegen MS was dit jaar dus - opnieuw - een succesverhaal. Voor de tiende editie van volgend jaar gaan de initiatiefnemers voor de 1 miljoen euro…

Deelnemen aan Klimmen tegen MS is een ervaring die de deelnemers nooit zullen vergeten. Als jij volgend jaar ook de top van de Mont Ventoux wil beklimmen, kan je je binnenkort inschrijven voor de editie van 2020 via de website van de stichting. Begeleiders en supporters zijn uiteraard ook steeds van harte welkom.

Bekijk alvast deze video van 2019.

Alle nodige info kan je terugvinden op Klimmen tegen MS.

Lees ook ons ander blog over Klimmen tegen MS.

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed