Op je tele-fiets-machine! Een archeologische ontdekkingstocht.

Markeer het verlengde weekend van 14, 15 en 16 juni in uw agenda!  Drie dagen vol archeologische activiteiten, van open deuren tot open sleuven. Dit jaar met drie toffe evenementen in Muizen. 

In het kader van de archeologiedagen zal er op zaterdag 15 juni een archeologische ontdekkingstocht door Muizen plaatsvinden.
Georganiseerd door de Dienst Archeologie Mechelenen en Archeologiedagen.

Recente opgravingen hebben nieuw licht geworpen op de geschiedenis van Muizen. Ze vertellen het verhaal van bewoning die al duizenden jaren teruggaat, van de bronstijd tot de middeleeuwen. Over de mensen die er woonden, boerden en begraven werden. Ook benieuwd naar deze boeiende geschiedenis? Tijdens de Archeologiedagen nemen ze je mee op een fietstocht door de eeuwen, langs de verschillende locaties in en rond Muizen waar het zich allemaal afspeelde.


 

De fietstocht op zaterdag 15 juni langs de Perelaarstraat zal een lengte hebben van ongeveer zeven kilometer en anderhalf uur in beslag nemen. Ze vertrekken om 10u, 13u en om 15u.
 

Planning · Zaterdag 15 juni 2019
10:00 - 12:00
Op je tele-fiets-machine’ fietstocht langs archeologische sites Muizen (volzet)
13:00 - 15:00
Op je tele-fiets-machine’ fietstocht langs archeologische sites Muizen
15:00 - 17:00
Op je tele-fiets-machine’ fietstocht langs archeologische sites Muizen

Vertrekpunt is het dorpshuis van Muizen. Inschrijven kan hier.

 


 

Een archeologische infomarkt

Naast een fietstocht langs de verschillende opgravingen, en de zoektocht naar een Romeinse villa, kun je in het dorpshuis van Muizen de infomarkt bezoeken waar enkele archeologen meer uitleg zullen geven over hun onderzoek in Muizen. Recente opgravingen hebben nieuw licht geworpen op de geschiedenis van Muizen. Ze vertellen het verhaal van bewoning die al duizenden jaren teruggaat, van de bronstijd tot de middeleeuwen. Over de mensen die er woonden, boerden en begraven werden. Ook benieuwd naar deze boeiende geschiedenis? Bezoek dan zeker deze infomarkt, Magdalenasteenweg 49, 2812 Mechelen.

Meer weten over de archeologische ontdekkingen van Muizen? Bekijk ons blog Een nederzetting uit de Metaaltijden aan de Perelaarstraat in Mechelen.

Met dank aan Target Archaeological Geophysics, Onroerend Erfgoed, Vlaams Erfgoed Centrum, Natuurpunt Mechels Rivierengebied en Brummo.

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed