STUDENT IN GENT

Het is zover: eindelijk student! En dan nog wel in het bruisende Gent… Nu zal je je als nieuwe “inwoner” wel afvragen: wat valt er hier allemaal te doen?

Allereerst: studeren, natuurlijk. Het is niet voor niets dat je hier op kot komt. ;-)

Maar de nodige ontspanning is natuurlijk ook wel op zijn plaats; en daarom hebben we hieronder even een opsomming gemaakt van interessante tips, adresjes, enzoverder.

 

Gent, de studentensfeer?

De Gentse Overpoort staat al jaren bekend als dé studentenbuurt van Gent. Tal van studentenverenigingen hebben hier wel hun lokaal of vast café. Tussen de cafés en clubs vind je er ook nog ontspanningsmogelijkheden, zoals de Overpoortbowl, waar je terecht kan voor een spelletje bowlen, of om er een poolgame te spelen. Je kan in deze buurt ook tal van eetgelegenheden vinden. Van pita en pizza, tot frieten van de gekende “Gouden Saté”: ideaal om vóór het uitgaan een “fondke” te leggen, of om erna de schade van het alcoholgebruik te beperken. :-)

Nog een leuke buurt is op en rond de Vlasmarkt: niet alleen tijdens de Gentse Feesten the place to be, maar ook doorheen het jaar kan je hier terecht voor de nodige cocktails, feestjes en optredens. Sla zeker de Charlatan niet over!

Op de eerste woensdag van het academiejaar gaat op het Sint-Pietersplein de Student Kick-off door, een niet te missen event om de studenten welkom te heten.

 

Gent, historisch centrum

Zeker de moeite waard om doen, is een wandelingetje door het historisch centrum langs de drie torens; vooral  ’s avonds dan, wanneer alles perfect is verlicht. Nog beter wordt het, vergezeld door aangename pianomuziek in de Stadshal. Momenteel vindt immers "123-piano" plaats, op 5 locaties in Gent. De door kunstenaars bewerkte piano’s staan opgesteld en mogen door iedereen bespeeld worden tot 23/09/2018 (zie www.123-piano.be). Bij mooi weer kan je het centrum niet alleen te voet ontdekken, maar ook via een van de bootjes die je kan huren, al dan niet begeleid door een ervaren gids. Zeker de moeite waard.

 

Gent, shoppingstad

De belangrijkste winkelstraat is ongetwijfeld de Veldstraat. Hier kan je alle ketens terugvinden voor de nodige soldenkoopjes en dergelijke. Loop je uit de Veldstraat naar links richting Kouter, dan kan je wat verder de Brabantam, Kortedagsteeg en Hoogpoort vinden. Hier kan je de iets exclusievere boetieks terugvinden.

 

Gent, culinair

Je kan een uitgebreid aanbod vinden om je in Gent culinair te laten verwennen. Van de Turkse pizza’s in de Sleepstraat, tot een sterrendiner met zicht op de grasmat van KAA-Gent in Horseele: voor ieder wat wils. Hieronder enkele adressen die zeker de moeite zijn:

De Kastart: het bekendste spaghetti-restaurant van Gent
Mosquito Coast: internationale gerechten in een uniek kader van reisverhalen en souvenirs
Pauls Boutique: de beste burgers van Gent
Julie’s House: gezellig gebakhuisje met overheerlijke taarten en cupcakes
Talamini: hier moet je zijn voor een lekker ijsje.
De Gekroonde Hoofden: ribbetjesrestaurant in uniek pand aan het Gravensteen

 

Gent, to do

  • Gentse Feesten
  • SMAK
  • Stadsmuseum STAM
  • Thuismatch Buffalo’s
  • Lichtfestival
  • Gentse Winterfeesten
  • Afstuderen ;-)

Lees ook onze andere blogs over verhuizende zoektocht is begonnenbye bye hotel mama en inrichting kot: waar op te letten?


Beelden afkomstig van :

© Stad Gent
© Hotel - R
© Mosquito Coast
© Nieuwsblad

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed