Inrichten van je kot – hoe begin je eraan?

Hier alvast enkele nuttige tips om jouw kot zo optimaal mogelijk te benutten:

 

Kies voor multifunctionele meubels

“Wat is dat nu weer”, hoor ik je al denken. Tegenwoordig bestaan er echt 1001 alternatieven om jouw meubilair zo optimaal mogelijk te gebruiken!

Zo is de poef een echt topstuk om op kot te hebben. Op een gezellige avond kan je er met een dienblad jouw drankjes en hapjes op kwijt. Heb je bezoek, maar zitplaats te kort? Dan is dat zo opgelost! Opbergruimte tekort…? Sommige poefs hebben een opbergruimte onderin. Als dat niet voldoet aan de definitie "multifunctioneel"…

Naast ons bed, dat we wel al eens durven te gebruiken als studeerplek, kan ook de eettafel hiervoor gebruikt worden. Ben je klaar met studeren? Vervang de boeken door een kaarsje en dek jouw tafel om gezellig aan te eten; dan zijn die boeken ook direct uit het zicht en kan je volledig relaxen.

 

Wall-art

Wall-art, ofte het gebruik van fotolijststrips en zelfklevende spijkers en schroeven om decoratie of foto's op je muur te bevestigen, is dé perfecte manier om jouw kot zo persoonlijk mogelijk af te werken, zonder je zorgen te hoeven maken over de boorgaten die je op het einde moet opvullen en de laag verf die je nog moet voorzien. Minder werk én een tevreden kotbaas!

Lang leve Pinterest en Instagram voor de inspiratie met realistische DIY-handleidingen.

 

Elk hoekje van de kamer benutten

Werk met extra hoge kasten voor extra opslagruimte. Heb je toch ruimte over tussen jouw kast en het plafond? Dan kan je dit plekje gebruiken door er enkele opbergdozen of schoendozen te zetten.

De tijd van de nachtmerries over deze plek is voorbij… De monsters onder het bed ruilen we met veel plezier in voor een praktische opbergruimte! Gebruik lage boxen (al dan niet op wieltjes) om spullen onder jouw bed te schuiven.  Een deksel op de box is wel aan te raden, aangezien we onszelf zo goed kennen en nu al weten dat onze plumeau niet wekelijks onder het bed zal geraken.

En nu allemaal aan de slag!

 

Lees ook onze andere blogs over verhuizen, Inrichting kot: waar op te letten?, cocoon-interieur-tips.

Beelden afkomstig van : © Libelle © Etsy © Flinders
 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed