Er zijn tal van redenen om in De Pinte te gaan wonen! De Pinte is door haar gunstige ligging een oase van rust, maar biedt anderzijds ook een optimale bereikbaarheid.

De Pinte grenst aan Sint-Martens-Latem, Gent, Merelbeke, Gavere en Nazareth. De grootste troef voor wonen in De Pinte is de locatie: terwijl je je vlakbij het bruisende stadsleven van Gent bevindt, geniet je tegelijk volop van de rust en de voordelen van een kleine, landelijke gemeente.

Wandelaars en fietsers kunnen zich onbelemmerd uitleven in de Scheldemeersen en het Parkbos. De Pinte heeft zich namelijk de afgelopen jaren sterk ingezet om een groene, residentiële omgeving te creëren voor haar bewoners.

In De Pinte valt behoorlijk wat te beleven. Zo worden er jaarlijks allerhande activiteiten georganiseerd , zoals het “De Pintefeest”, het vertonen van een openluchtfilm, eetfestijnen en nog veel meer.

’s Avonds of overdag uit eten gaan, of gezellig iets aan drinken, is geen enkel probleem: je kan terecht in één van de talrijke horecazaken in het centrum, zoals bijvoorbeeld Café Hubert, het voormalige koetshuis van het Kasteel Viteux. Hoeft het gezegd dat het in de tuinen en de vijver aan het kasteel bijzonder aangenaam vertoeven is…

Wanneer je nog meer zin in afwisseling hebt, kan je steeds met de fiets, de auto of het openbaar vervoer richting Gent, waar het levendige stadsleven je opwacht.

Brummo ontwikkelt bouwgronden in de Bommelhoekstraat, op fietsafstand van het centrum van De Pinte. 

Ga in de gemeente De Pinte op zoek naar het Pints biertje, de Pintenaer. Het recept van het bier werd in 2015 nog licht aangepast, waardoor het nu iets minder zwaar is. Misschien kan je dan een Pintenaer drinken met bekende Pintenaars, zoals Katrien Devos, Gabriel Rios of Evy Gruyaert.

Wil jij graag wonen in De Pinte

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed