Heb je weinig tijd of gewoon weinig zin om te koken, dan kunnen volgende tips je misschien helpen.

 

Maak een weekmenu op

Vóór je start met het opmaken van je weekmenu, is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat haalbaar is. Zo hoef je niet elke dag volledig in te plannen, maar is het wel belangrijk naar je eetgewoontes te kijken. Heb je een vaste lunch dag met een collega/vriend(in). Misschien eet je in het weekend bij je ouders of is vrijdag steevast frietjesdag? Hoeveel tijd wil je besteden aan het koken? 

Wat wil je eten? Geen inspiratie? Geen nood, er zijn tal van websites die je hierbij kunnen helpen. Lekkerensimpel, het weekmenu van njam tv, en Jeroen Meus met Dagelijkse kost. Eénmaal je dit weet, kan je starten met plannen.

Verwerk restjes

Restjes verwerken heeft verschillende voordelen. Zo bespaar je geld, heb je je eigen home-made lunch of kan je jezelf verrassen met nieuwe combinaties van smaken.

Heb je teveel pasta gekookt, dan kan je deze gebruiken in een maaltijdsalade. Ideaal voor de lunch. Of je kan ze toevoegen aan je soep voor een instant-maaltijdsoep.

Nog wat restjes vlees? Die passen perfect in een wrap. En zo zijn er tal van mogelijkheden. Op emptythefridge kan je nog enkele goede tips terugvinden.

Droge voeding/diepvries /conserven

Het is altijd handig om enkele conserven of wat droge voeding in huis te hebben, zoals een blikje tonijn, blikje maïs of kikkererwten, wraps, bloem, suiker, eitjes.

Geen tijd om naar de lokale groenteboer te gaan? Wist je dat diepvriesgroenten evenveel vitaminen bevatten? Dit komt doordat diepvriesgroenten na de oogst, bijna onmiddellijk worden ingevroren. Hierdoor bewaren ze vrijwel al hun voedingswaarden.
Je hoeft daarom geen grote hoeveelheden in je diepvries te stoppen. Met wat erwten, spinazie, broccoli, schijfjes wortel... kan je al tal van heerlijke gerechten op tafel toveren. 

Ziezo; nu kan je met bovenstaande tips aan de slag gaan en weldra zal je kunnen genieten van al het lekkers dat je op tafel serveert.  Smakelijk!

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed