Nieuws

Kleine ruimte, groot leven

01/02/2019

Je hoeft niet groot te wonen om groot te leven

Vroeger werd er gedacht in termen van "meer is beter". Vandaag zien we een nieuwe tendens ontstaan die anders denkt : "minder is meer".

Lees meer

Het regenboogbos

21/11/2018

Brummo plant het 'Regenboogbos' in Ertvelde Kroonstraat.

Lees meer

BRUMMO PLANT EEN BOS

01/10/2018

Op zaterdag 29 september organiseerden wij in Ertvelde van 10 tot 12 uur een plantdag in aanwezigheid van onder meer minister Joke Schauvliege, burgemeester Joeri De Maertelaere, de Regenboogschool en de inwoners van Ertvelde. Brummo plantte hier de eerste vierkante meters van een nieuw bos. 

Lees meer

Bouw chirolokalen

31/08/2018

Brummo steunt Chiro Hombeek en jeugdhuis 'Hoje' voor nieuwe lokalen

Lees meer

Griekenland kreunt onder de bosbranden

31/07/2018

Griekenland kreunt onder de bosbranden. Het gaat om de ergste branden in 10 jaar, de schade is enorm. Hiervoor hebben zij uiteraard onze hulp nodig, Brummo levert zijn bijdrage, u ook?

Lees meer

Het nieuwe huurdecreet

20/06/2018

Op 1 januari 2019 treedt het nieuw Vlaamse Huurdecreet in voege, ter vervanging en uitbreiding van de huidige Woninghuurwet.

We serveren hier de voornaamste wijzigingen en kerngegevens van het decreet.

Lees meer

Brummo steunt Levensloop Evergem

01/06/2018

Vandaag ons geëngageerd als Gold Parter bij Levensloop Evergem 2018 !

Lees meer

Wil je graag leren zeilen te midden van het groen?

22/05/2018

Wil je graag leren zeilen te midden van het groen? Dan kan je hiervoor terecht bij WVD-Mechelen, een erkende zeil- en surfsportclub, aangesloten bij de Vlaamse Yachting Federatie (VYF).

Lees meer

Welkom bij Chiro Hombeek !

01/05/2018

Ook eens een Chirozondag proberen?

Lees meer

Brummo breidt haar aanbod uit

02/08/2017

BRUMMO breidt haar aanbod uit

 

Lees meer

Brummo in Nepal

05/05/2017

Brummo wil ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt. Helaas is dit tot op heden nog steeds niet het geval. In Nepal, bijvoorbeeld, hebben nog steeds heel wat kinderen geen recht op onderwijs, waarbij het eerder als een gift wordt gezien. 

Lees meer

EPB verhaal: wat, waarom en hoe?

20/04/2017

Misschien beginnen met het begin. EPB staat voor Energie Prestatie en Binnenklimaat en werd van kracht op  1 januari 2006. Gebouwen gaan, over het algemeen, verschillende generaties mee, en met behulp van EPB/EPC werd er een kader geschapen om kopers/verkopers en huurders/verhuurders een zicht te geven op de mate waarin een gebouw energiezuinig of -verslindend is. 

Lees meer

Waarom wonen in De Pinte?

12/01/2017

Er zijn tal van redenen om in De Pinte te gaan wonen! De Pinte is door haar gunstige ligging een oase van rust, maar biedt anderzijds ook een optimale bereikbaarheid.

Lees meer

Brummo toont gouden hart

01/12/2018

De zware aardbevingen die Nepal in 2015 troffen, hebben zeer diepe wonden geslagen bij de Nepalese bevolking. En dit niet alleen in de Kathmandu vallei, maar ook in de vele, moeilijk bereikbare bergdorpen. De menselijke tol bleek enorm: 10.000 doden en 22.000 gewonden. De materiële schade was niet te overzien.

Onderwijs is voor een land als Nepal van kapitaal belang. Daarom heeft de ontwikkelingsorganisatie Bikas geopteerd om sterk in te zetten op de heropening van scholen. Na de aardbeving van 2015 bleek er immers een groot tekort aan klaslokalen. Er werd beslist om een school in Khandari af te breken - gezien het gebouw aanzienlijke schade had opgelopen - en herop te bouwen.

Lees meer

Inhuldiging speelbos & wegenis 'Waterberg'

17/09/2018

Op zaterdag 15 september van 10 tot 13 uur hebben wij, in aanwezigheid van burgemeester Bart Somers, de Esdoornschool en de omwonenden, het speelbos en de nieuwe wegenis in de verkaveling "Waterberg" officieel geopend. 

Lees meer

Film Fest Gent

29/08/2018

Brummo steunt het jaarlijks internationaal filmfestival in Gent
9 > 19 okt 2018
 

Lees meer

Droom je van je eerste surf- of SUP- ervaring in een mooie, groene omgeving?

04/06/2018

Droom je van je eerste surf- of SUP-ervaring in een mooie, groene omgeving?

Lees meer

Wil jij leren tennissen of hockey spelen in een familiale omgeving?

23/05/2018

KMTHC is een hockey- en tennisclub die gevestigd is aan de prachtig gelegen Eglegemvijver in Hombeek, bij uitstek een familie sportclub, met oog voor het gezellige en gemoedelijke karakter. 

Lees meer

Verkaveling Valkenberg krijgt eindelijk vorm

23/01/2018

Brummo en Skyline Europe zullen dit voorjaar het plan indienen voor de bouw van eengezinswoningen, sociale koopwoningen en assistentieflats op een terrein van ongeveer vijf hectare in het centrum van Roosbeek. Er wordt een groot centraal groen park van ruim één hectare aangelegd met speelmogelijkheden voor de buurt. Verder wordt er ruimte voorzien voor een lokale supermarkt.

Lees meer

Klimmen tegen MS

16/06/2017

Reeds vier maal ben ik aan dit artikel begonnen. Steeds werd ik ingehaald door de feiten... Het was mijn bedoeling jullie op de hoogte te brengen van het gebeuren rond Klimmen Tegen MS vóór het event, maar de laatste voorbereidingen en de emoties noopten mij ertoe dit plan telkens bij te sturen.

Lees meer

Bodemattest, bodemvervuiling en -sanering,…

20/01/2017

Bij elke verkoop van een onroerend goed worden zowel in de onderhandse overeenkomst als in de notariële akte bepalingen opgenomen die te maken hebben met de bodemkwaliteit. Met name dient er informatie verstrekt door de verkoper en door de bevoegde instanties over eventuele bodemverontreiniging en over voor het leefmilieu risicovolle activiteiten uitgeoefend in het verkochte pand of op de overgedragen grond. 

Lees meer