Brummo steunt Chiro Hombeek en jeugdhuis 'Hoje' voor nieuwe lokalen 

 

Een hele grote mijlpaal voor de nieuwe Chiro lokalen: de allereerste terugkeer van het kamp van de Chirojongens! 

Chiro Hombeek en Jeugdhuis Hoje bereiden zich voor om te verhuizen naar splinternieuwe lokalen op een rustige, groene locatie in Hombeek!

________________________________________________________________________

Het bouwproject Chiro Hombeek kan alle hulp gebruiken… Ook financiële! Elke euro helpt hen én onze komende generaties om de Chiro en het jeugdhuis te voorzien van veilige en goed uitgeruste lokalen. Ook Brummo draagt haar steentje bij..

 

De huidige locatie in de Bankstraat zullen ze inruilen voor een gloednieuw terrein op de Zemstseweg. Een splinternieuw gebouw, een prachtig speelveld en zelfs een stukje bos zullen binnenkort het nieuwe speelterrein vormen voor deze Chirojongens en -meisjes. Ook Jeugdhuis Hoje verhuist mee naar de nieuwe locatie.

Locatie

Deze nieuwe lokalen zijn gelegen in recreatiegebied, op een terrein langs de Zemstseweg. Ze verhuizen ongeveer 600 meter in vogelvlucht naar een locatie waar ze, naast het nieuwe gebouw, ook gebruik zullen kunnen maken van een toffe grasweide en een groot speelbos.

We voorzien er voldoende parking, een kiss-and-ride voor op zondag en een kindvriendelijke terreinindeling. Het nieuwe gebouw wordt er tevens op voorzien om beschikbaar te zijn als plaats voor (familie)feestjes, evenementen, weekends en kampen!

Benedenverdieping

De ingang van de benedenverdieping  bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw. Ze is bedoeld voor de Chiro, met achter het gebouw een betegelde koer en de speelweide.

Door de ligging zorgt het gebouw mee voor de veiligheid van de kinderen, omdat ze ver weg blijven van de straatkant en de parking. Centraal op de benedenverdieping bevindt zich een grote polyvalente ruimte, bedoeld voor binnenactiviteiten bij slecht weer en de evenementen. Voor die evenementen, maar ook voor de verhuur van het gebouw voor kampen, weekends of losse activiteiten, komt achter de zaal een volledig uitgeruste keuken.

Vanuit de zaal is er toegang tot zes lokalen die bedoeld zijn voor de drie jongste afdelingen van de jongens en van de meisjes. Tenslotte bevinden zich beneden nog toiletten, douches en bergruimtes.

Bovenverdieping

De zes lokalen voor de oudere afdelingen bevinden zich op de bovenverdieping, te bereiken via een trap die uitkomt in de polyvalente zaal. Daarnaast vinden we op de bovenverdieping ook het jeugdhuis, met hun eigen inkom aan de voorzijde van het gebouw. Een grote bergruimte rechts, voorzien van een garagepoort, zal dienen voor leveringen en de opslag van groter materiaal.

Vooruitgang

De buitenmuren staan, het dak ligt erop, de leidingen liggen en de gloednieuwe betonnen vloeren zijn aan het drogen: zo ver staan ze intussen met de bouw van de nieuwe lokalen aan de Zemstseweg! Ondertussen zijn ook de ramen geplaatst en starten ze met het metsen van de binnenmuren.


Mei 2018

De binnenwerken gaan nog steeds vlotjes voort! Ze plaatsten de binnenmuren in de lokalen, ze zijn volop bezig met het voorzien van elektriciteit doorheen het gebouw en de verlichting. Ook het gras werd intussen ingezaaid! Bovendien kregen ze naast het gebouw een veilige afsluiting en zijn ze begonnen aan de voorzieningen voor het sanitair. Veel vooruitgang!

 

Augustus 2018

Vele handen maken licht werk… én zorgen voor sterke vooruitgang! De afgelopen werkmomenten betegelden we de koer achter het gebouw, werkten we verder aan het sanitair, begonnen we te schilderen en zette het jeugdhuis de allereerste stappen naar de toekomstige inkleding. De vloer op de benedenverdieping werd afgewerkt met een epoxylaag. Op die manier is onze vloer nu niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook helemaal voorbereid op de toekomstige Chirozondagen én evenementen!

Chiro Hombeek en Jeugdhuis 'Hoje' bereiden zich voor om te verhuizen naar splinternieuwe lokalen op een rustige, groene locatie in Hombeek! Lees zeker ook ons nieuwsbericht over Welkom bij Chiro Hombeek.