Binnenkort is het weer zover, een heleboel studenten verlaten Hotel Mama en gaan op kot. Spannend maar toch ook een beetje eng, al zeker als je naar een andere stad verhuist. Vrees niet, ook ik heb het overleefd.

Het is zover, mama en papa gaven eindelijk toe. Je mag op kot! Na de zoektocht van de perfecte stek begin je met inpakken. Je hebt blijkbaar toch meer spullen dan je verwacht had en je begint al met panikeren. Hoe gaat dit passen op mijn kot? Opbergsystemen zijn de oplossing. Toch zal je vaststellen dat je op de eerste dag van je zelfstandige leven al cruciale dingen mist. Zo heb ik enkele weken aardappelen met een mesje geschild omdat een dunschiller niet tot de prioriteiten behoorden. Sfeerlampjes zijn nu eenmaal veel gezelliger.

En daar zit je dan, alleen, dit had niet raar moeten zijn. Dit is de tijd van je leven, remember? Je twijfelt of je zou aankloppen bij je kotgenoten. Doen! Misschien tref je het wel en heeft je buur Netflix, hallo tijdverdrijf! Al moet je niet vergeten dat je ook je kotgenoten op manieren zal leren kennen die je liever niet wist (a.k.a. dunne muren).

Nog een probleem van alleen op kot te zijn, je koopt veel te veel groenten. Maken ze die dan niet voor enkele personen? Je kan bloemkool eten voor een hele week en misschien doe je dat ook wel (als je überhaupt zelf kookt, bravo)! Spreek daarom af met je kotgenoten en kook samen, veel gezelliger.

Als je mama belt is trouwens alles oké, jij bent geen klein kind. Je kan echt wel op je eigen benen staan, buiten die was die je elke vrijdagavond meezeult. Maar hey, het is oké. Ook als mis je Hotel Mama stiekem. Denk aan alle nieuwe contacten, de openingsfuiven, de openingscantussen en het feit dat je nu zelf beslist wat je op tv kijkt. De afstandsbediening is volledig ter uwe beschikking! 

 

Lees ook onze andere blogs over de zoektocht is begonnenverhuizen, en inrichting kot: waar op te letten

Blijf op de hoogte van onze nieuwe studentenkoten of ons bedrijfsvastgoed